En av markedets beste løsninger

Plastinvent har en av markedets mest høyeffektive varmeovner for rotasjonsstøpning av krevende industrielle produkter.

 
Plasten får ingen sveiselinjer og produktet blir nesten uten spenninger. Metoden er effektiv og har lave produksjonskostnader. Muligheter for spesialdesign og spesielle tilpassninger til kundens behov.
 

Hva er rotasjonsstøping?

rotasjonsstoping_-copy.jpg

Rotasjonsstøping er en støpeteknikk for plastprodukter. Rotasjonsstøping er i utgangspunktet en metode for å produsere hule produkter, men sluttproduktet må ikke nødvendigvis ikke være hult. En hul form fylles med et passende volum av plastpulver, formen lukkes og roteres langsomt samtidig som den varmes opp fra utsiden. Et skall av plast dannes dermed på innsiden av formen. Etter avkjøling kan formen åpnes og produktet tas ut.

Enkelte sluttoperasjoner kan omforme produktet og metoden konkurrerer derfor effektivt med sprøytestøping eller formblåsing i visse markeder.

Rotasjonsstøping skiller seg ut fra alle andre prosessmetoder ved at varmingen, smeltingen, formingen og avkjølingsstadiet skjer etter at plasten er plassert i formen.


Fordeler ved rotasjonsstøping:

  • Rotasjonsstøpte produkter er stort sett uten spenninger.
  • Det er ingen sveiselinjer.
  • Store produkter kan bli produsert med lav kostnad.
  • Verktøy er relativt lave.
  • Man oppnår god målingsnøyaktighet.
  • Designere har stor frihet når det gjelder utforming.
  • Man kan støpe meget kompliserte produkter.
  • Produkter av ulike polyethylen typer som råvara er miljøvennlig, varme og kuldebestandig, lang livstid, er kjemisk resident og er slagfast.

Rotasjonsstøpte beholdere fungerer innen et bredt temperaturspenn, fra ca. -30ºC til +70ºC, ved høyere temperaturer enn +50ºC vil vi anbefale kontakt med PLASTINVENT for ytterligere. 

Plastinvent har en av markedets mest høyeffektive varmeovner for rotasjonsstøpning av krevende industrielle produkter. Plasten får ingen sveiselinjer og produktet blir nesten uten spenninger. Metoden er effektiv og har lave produksjonskostnader. Muligheter for spesialdesign og spesielle tilpassninger etter kundens behov.


Kontakt oss nå for konsultasjon

Vi svarer raskt på alle forespørsler og hjelper deg i mål med ditt neste prosjekt.

mini_DSC_6825_ring1-horizont-fix-tja.jpg

Ring oss på tlf:
+47 56 34 70 80

Eller be om en konsultasjon, så kontakter en av våre rådgivere deg så raskt de kan.