Personvernerklæring

Introduksjon

Denne personvernerklæringen vil gi deg informasjon om hvordan vi i Plastinvent (videre referert til som oss, vi og vår(e) i denne personvernerklæringen) samler og behandler dataene dine, både de du aktivt gir oss og de du legger fra deg indirekte ved å godta informasjonskapsler.

Det er vi som er datakontrollere og ansvarlig for den informasjonen vi samler inn om deg. Ved å gi oss dine data bekrefter du at du er over 13 år.

Det er Merete Skjold som er ansvarlig for personvernsaker relatert til oss. Om du har noen spørsmål om personvernerklæringen, vær vennlig og kontakt henne ved hjelp av kontaktopplysningene under:

Kontakt informasjon:

Personvernansvarlig: Merete Skjold
Bedriftsnavn: Plastinvent AS
Organisasjonsnummer: 937 740 085
Adresse: Olsvollstranda Industriområde, Radøyvegen 717, 5938 SÆBØVÅGEN
E-post: post@plastinvent.no
Tlf: +47 56 34 70 80

Det er viktig for oss at opplysningene vi har om deg er korrekte. Vi oppfordrer deg derfor om å varsle oss om endringer i dine opplysninger som kan være relevant for oss. Du kan benytte deg av kontaktinformasjonen på denne siden for å varsle oss om eventuelle endringer.

Hvem behandler data

Det er daglig leder av Plastinvent som har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger, med mindre noe annet er oppgitt under. 

Hvilke personopplysninger samler vi?

Det er helt frivillig å gi fra seg personopplysninger på Plastinvent.no. Det er i hovedsak to ulike typer data vi samler inn når du bruker nettsiden vår:

  • Data du etterlater deg ved å godta informasjonskapsler. Se mer informasjon om vår bruk av informasjonskapsler her.
  • Data du aktivt legger fra deg ved bruk av nettsiden. Dette kan være når du kontakter oss via kontaktskjema, bestiller noe via nettsiden eller melder deg på et nyhetsbrev.

Vi samler ikke informasjon om deg uten din viten, så sant det ikke er lovpålagt.

Hvordan samler vi personopplysninger?

De fleste personopplysninger samler vi inn gjennom direkte kontakt med deg, når du sender oss meldinger gjennom kontaktskjemaer, e-post eller annen korrespondanse som telefon, sms eller lignende. Annen informasjon kan samles inn ved bruk av informasjonskapsler på websiden vår.  

Hvorfor samler vi disse

Behandlingsgrunnlag (a) samtykke, (b) avtale, (c) rettslig forpliktelse og (f) berettiget interesse basert på personvernforordningen artikkel 6, nummer 1: les her.

  • Behandling av ditt kjøp og levering av vår tjeneste.
  • Overholdelse av våre juridiske krav dersom du har et kundeforhold hos oss.
  • Behandling av dine henvendelser og forespørsler om våre produkter eller tjenester.
  • Administrasjon av din relasjon til oss.
  • Optimalisering av våre varer og tjenester.
  • Optimalisering av innholdet på vår webside, vår markedsføring og kommunikasjon til deg.

Informasjonskapsler

I Norge er vi pålagt å informere om bruk av informasjonskapsler gjennom “Lov av elektronisk kommunikasjon” (les her).

Vår nettside bruker ulike informasjonskapsler:

  • Cookiebot: for å administrere ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler og informere deg i detalj om hva vi de forskjellige informasjonskapslene gjør på en enkel måte.
  • Facebook Pixel: for å lære mer om hvordan besøkende bruker nettsidene våre, og for markedskommunikasjon på Facebook sine plattformer og tilhørende samarbeidspartnere.
  • Squarespace: nettside statistikk, anonymiserte data

Du kan lese mye detaljert informasjon i erklæringen om informasjonskapsler.

Utlevering til tredjeparter

For å kunne drive bedriften vår er vi nødt til å dele personopplysningene dine med tredjeparter som løser ulike oppgaver for oss. Tredjepartene behandler personopplysninger på våre vegne og kan ikke benytte disse til egne formål.

  • Leverandører av IT- og administrasjonstjenester; som regnskap, skylagring, webhotell, e-postleverandører, kundesystemer og lignende.
  • Profesjonelle rådgivere slik som regnskapsfører, advokathjelp og bedriftsutvikling.
  • Brukerstøtte ved for eksempel feil på nettsiden eller andre programvarer vi bruker.
  • Offentlige myndigheter hvor vi er pliktig til å rapportere til som Altinn og Br.Reg. o.l.

Vi krever at alle tredjeparter som får tilgang til dine personopplysninger sikrer dem i henhold til god informasjonssikkerhet og det til enhver gjeldende relevante regelverk. Vi har databehandleravtaler med alle tredjeparter hvor dette er krav i.h.t. lovgivning.

Utlevering til tredjeland / land utenfor EU/EØS

Vi stiller krav til at alle leverandører og systemer vi bruker som befinner seg utenfor personvernforordningens virkeområde behandler personopplysninger på en forsvarlig måte og har egne databehandleravtaler med disse.

Dine rettigheter

Du kan lese alle rettighetene dine på Datatilsynet sine nettsider, les mer her.

Du har krav på innsyn i de personopplysningene vi har om deg.

På forespørsel sender vi deg informasjon om personoplysningene vi har lagret om deg i løpet av syv arbeidsdager. Dersom din forespørsel er av en overdreven karakter, eller dersom vi er usikker på at det er du som spør, kan vi vente mer enn syv arbeidsdager. Dersom det foreligger manglende dokumentasjon på at den som forespør faktisk er deg, kan vi la være å utlevere informasjonen. På den måten unngår vi samtidig et brudd på personvernforordningen.

Ved avvikshåndtering/brudd er protokollen:

  1. Kontakte DPO.
  2. Melde fra til Datatilsynet innen 72 timer.
  3. Kontakte de berørte.

Utover det vil vi begrense omfanget så snart vi merker et eventuelt sikkerhetsbrudd. Dette er noe vi tar svært alvorlig.

Du kan be oss om å slette dine personopplysninger når som helst, foruten de vi er lovpålagt å beholde, som bokføring, regnskap og andre rettslige punkter.

Du kan trekke et samtykke du har gitt, be om innsyn eller endre personopplysninger når som helst. Ta gjerne kontakt via skjema på nettsiden, eller send en mail til post@plastinvent.no .