Buttwelding for store og avanserte konstruksjoner.

Wegener er navnet, og sveising av termoplast kan den til fingerspissene. Og i store formater og dimensjoner også. Vi snakker om vår nye buttwelding-maskin, som det siste året har gitt oss helt nye muligheter til konstruere avanserte konstruksjoner i store dimensjoner.

Etter at Plastinvent begynte å levere stadig større og mer kompliserte plastløsninger til blant annet settefiskanlegg, vokste også behovet for en maskin som kunne sveise plater og sylindere i store dimensjoner. Løsningen på denne utfordringen ble altså det denne nye sveisemaskinen fra Wegener

20180808_171011.jpg

Både kostnads- og produksjonseffektiv

- Sveising av tanker vi før bare kunne drømme om er nå blitt en helt dagligdags operasjon som aktører i både havbruk, offshore og andre bransjer kan nyte godt av, forteller Stian, som innrømmer at tilvirkningsprosessen er blitt vesentlig mer kostnads- og produksjonseffektiv etter at den nye maskinen kom I hus..

Høy kvalitet i store dimensjoner

Nyanskaffelsen sørger også for ypperlige produktegenskaper. Med et såkalt sheet rolling system i bunn utfører maskinen sertifiserte sveiser av høyeste kvalitet. Og Wegener SR4 kan både sveise rett og i 90 grader.

Ut av den nye maskinen har det allerede kommet mange sylyndriske tanker produsert I polyetylen el bedre kjent som PE. Men Wegener maskinen åpner opp mange muligheter utover dette.

Enda smartere og bedre løsninger

- Våre operatører og ingeniører kan nå sammen med kundene våre utvikle enda smartere og bedre løsninger innen termoplast, sier Stian som mener den nye buttwelding maskinen nesten ikke har noen begrensinger i hvordan PE plater kan sveises om til store sylindre, rom og enheter.